< Попередня новина

03.11.2016 09:21 - давність новини: 7 р.
Автор:  Клак Олена
Категорія: Загальні новини

ЖОВКВА-ДЕЛІЧ: партнерство розквітає

2-3листопада 2016 року представники міста Жовква прийняли участь у першій Німецько-українській конференції партнерства між містами в рамках проекту «Партнерства з містами України». Проект виконується сервісною службою «Міста в Єдиному Світі» благодійного ТОВ Engagement Global.
Жовква долучилась до конференції як місто, яке має ноу-хау партнерство із німецьким містом Деліч. Представники нашого міста партнера також долучились до заходу. Під час конференції представники обох міст обговорили можливості та напрямки подальшої співпраці та домовились про підготовку спільного проекту задля активізації діалогу у сфері енергоефективності.
Довідково: Місто Жовква та місто Деліч із 2013 року ведуть Діалог на тему енергоефективності. Співпраця полягає у взаємній підтримці на шляху до сталого розвитку міст. Деліч (Delitzsch) — місто у Німеччині, районний центр, розташований у землі Саксонія. Підпорядкований адміністративному округу Лейпциг. Входить до складу району Північна Саксонія. Населення — 26 344 мешканців. У 2010 році Деліч отримав найвищу відзнаку за результатами федерального конкурсу «Енергоефективне місто» Федерального міністерства освіти та досліджень.