< Попередня новина

02.12.2016 20:36 - давність новини: 7 р.
Автор:  Дворніков Андрій
Категорія: Energo

Жовківчани відвідали демонстраційний клас!

Усі бажаючі мешканці міста Жовква 2 грудня 2016 року мали можливість відвідати Демонстраційни клас енергоефективних технологій у Жовківській ЗОШ №3, що облаштовано Фондом Східна Європа та Жовківською міською радою в рамках реалізації проекту «Муніципальні партнерства для покращення енергоефективності у Самборі та Жовкві», який співфінансується Європейським союзом. Демонстраційний клас наповнений цікавим обладнанням: діюча сонячна панель, вітряк, стенд по освітленню, тепловізор, інтерактивна дошка із проектором та комп’ютером, термометр, барометр, мультиметри, рекуператори, інформаційні стенди, тематична література та інше.
Найбільш цікавими до Дня відкритих дверей у Демонстраційному класі були діти, які насолоджувалися можливістю усе перевірити на справність, дослідити можливості приладів, попрацювати з тепловізором та інтерактивною дошкою. Вони складали конструктор і тішились, що можуть це робити так, як вони самі цього хочуть, а не як їх просять. Експерти проекту пояснили відвідувачам основи роботи з наявними у класі приладами.
ДОВІДКОВО ПРО ПРОЕКТ: проект «Муніципальна партнерства для покращення енергоефективності Самбора та Жовкви» має на меті допомогти модернізувати муніципальну інфраструктуру та надати комплексну експертно-інформаційну підтримку, щоб суттєво покращити енергоефективність міст і зменшити енергозалежність. Спільний проект Фонду Східна Європа, міських рад Жовкви та Самбора за підтримки Львівської обласної ради – переможець конкурсу проектних заявок від проектних заявок Програми ЄС «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP). В рамках проекту Жовква та Самбір модернізують муніципальну інфраструктуру та отримують комплексну експертно-інформаційну підтримку.