< Попередня новина

06.02.2018 14:21 - давність новини: 6 р.
Автор:  Бучко Андрій
Категорія: Energo

Жовківчан навчали самостійно проводити енергоаудит

У Жовкві відбувся двохденний тренінг з енергоефективності.
Участь у тренінг взяли працівники дошкільних навчальних закладів та батьки дітей, які їх відвідують.
- Метою тренінгу було наочно показати як працює сучасна енергозберігаюча техніка у дошкільному навчальному закладі, а також як жовківчани можуть зробити свою оселю теплою і не переплачувати зайвого за тепло, - розповіла координатор проекту Світлана Підсосна.
Так, перша частина тренінгу відбувалась безпосередньо у дошкільному навчальному закладі №2 «Калинонька». Саме там у минулому році було проведено реконструкцію з вровадженням енергозберігаючих технологій.
Технічні експерти проекту, виконавці робіт, постачальники технологій розповідали як працює нова система теплопостачання, сонячний колектор, підігріву підлоги тощо. Працівники дитсадка дізналися як правильно користуватися і слідкувати за їхньою роботою.
Друга частина проекту включала тренінг не лише для працівників дитсадка, а й для батьків дітей, які відвідують «Калинонька». Його учасникам розповіли про сам проект, показали результати, яких вдалося досягти у напрямку енергозбереження.
Міський голова презентував історію втілення енергоефективних заходів у Жовкві, розповів про труднощі, з якими довелось зіштовхнутися, та про результати, яких вдалось досягти.
- Ми хочемо, аби після завершення проекту, учасники тренінгу продовжували роботу у цьому напрямкові, - зазначив міський голова Жовкви Петро Вихопень. – У них ми бачимо тих людей, які стануть популяризаторами для інших жовківчан.
Тренери з енергоефективності провели навчання для учасників тренінгу. Так, до прикладу, жовківчан навчали як вимірювати освітленість у приміщенні, як самостійно проводити його первинний аудит. Крім того, вихователі дізналися про ігрові методи навчання дітей енергозбереженню.
- Цим навчанням ми також хотіли роз’яснити цілі та результати реалізації енергоефективних заходів. Також для нас важливо, аби жовківчани, як дорослі, так і діти, не лише знали про енергоефективність, а й діяли відповідним чином, розуміли необхідність бережливої ставлення до природи, - додала Світлана Підсосна.
 Тренінг відбувся у рамках проекту «Реалізація першого етапу модернізації комунальної котельні та району, що нею опалюється». Він втілюється за кошти Європейського союзу у рамках програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти».