< Попередня новина

14.09.2016 17:00 - давність новини: 8 р.
Автор:  Деревінський Павло
Категорія: Energo

ЗАХИСТ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА

14 вересня християни всього світу відзначали день Бога Творця. До цієї ініціативи захисту навколишнього середовища, започаткованої в 1989 р. Вселенським патріархом Димитрієм І., долучилось також і місто Жовква.
Сьогодні в приміщенні актового залу школи № 3 м. Жовква відбулася конференція на тему збереження навколишнього середовища та бережного ставлення до природи. Конференція мала просвітницький характер і було кілька доповідей щодо екологічних проблем.

Команда проекту долучилась до цих заходів, оскільки проект " Реалізація першого етапу модернізації комунальної котельні та району, що нею опалюється" спрямований власне на скорочення викидів CO2, що суттєво впливають на екологію та призводять до глобального потепління, про яке неодноразово згадували усі доповідачі на цій конференції. Близько 100 учнів з трьох місцевих шкіл мали чудову нагоду послухати хороших порад щодо бережного ставлення до навколишнього середовища. Також присутнім було роздано друковані порадники щодо збереження природних ресурсів. Після конференції усі присутні мали змогу долучитись до посадки дерев у дворі школи.

Доповіді:
-   Про роль церкви в формуванні екологічної освіти - Отець Тарас Дзьоба.
- Поводження з твердими відходами, Проблемма Грибовицького сміттєзвалища - Оксана Смаль, аспірант кафедри екології ЛНАУ (екодослідник).
-  Заходи по запобіганню пожеж в екосистемах - Іван Гембальський, начальник 17 ДРПЧ ГУ ДСНС України у Львівській області.
- Жовква на шляху до енергонезалежності - Деревінський Павло, комунікаційний менеджер проекту (Жовківська міська рада)
- Проблема засмічення лісів та наслідки підпалу сухостою - Степан Сохнацький - директор Жовківського Держлісгоспу
- Засмічення водойм - Бранець Ольга, в.о. начальника відділу водних ресурсів Жовківського управління водного господарства
Обов’язком відповідальних у владі є гарантувати одне із основоположних людських прав – право на чисте і безпечне природне довкілля та воду, а також забезпечити доступ до належної санітарії !!!
Обов’язком кожної людини є переосмислити своє ставлення до природи та розуміння її цінності !!!
Презентація: prezi.com/jxj69iuxfyq9/presentation/