< Попередня новина

08.09.2017 10:15 - давність новини: 7 р.
Автор:  Сиротюк Наталя
Категорія: Податкова

З 20 вересня наберуть чинності зміни до Порядку надсилання податкових повідомлень-рішень

Міністерство фінансів України наказом від 21.07.2017 р. № 658, зареєстрованим в Міністерстві юстиції 18.08.2017 за N 1021/30889 (далі – Наказ № 658), внесло зміни до Порядку надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків. Наказ № 658 опубліковано в бюлетені «Офіційний вісник України» від 08.09.2017 №70 та набере чинності з 20 вересня 2017 року.
Щодо порядку складання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень, то уточнено, що контролюючий орган визначає суму нарахування (зменшення) грошових, податкових зобов’язань, зменшення (збільшення) суми податкових зобов'язань та/або податкового кредиту та/або зменшення бюджетного відшкодування з ПДВ та/або зменшення від’ємного значення об’єкта оподаткування податком на прибуток або від’ємного значення суми ПДВ, що передбачені Податковим кодексом України (далі – ПКУ) або іншим законодавством, і складає податкове повідомлення-рішення.
Податкове повідомлення-рішення за формами:
- «Р» – складається у разі виявлення за результатами перевірок завищення або заниження податкових зобов'язань платника податків та за наслідками таких перевірок, передбачених ПКУ, штрафних (фінансових) санкцій, пов’язаних з таким заниженням (завищенням) податкових зобов’язань (крім грошових зобов’язань та/або штрафних (фінансових) санкцій, визначених іншими формами податкових повідомлень-рішень);
- «ПН» - складається у разі виявлення помилок при зазначенні обов’язкових реквізитів податкових накладних, передбачених п. 201.1 ст. 201 ПКУ та/або необхідності складання та реєстрації в ЄРПН ПН/РК до неї у випадках, передбачених ПКУ.
Податкове повідомлення-рішення у разі встановлення порушень вимог законодавства з питань державної митної справи складається контролюючим органом.
Більш детально з текстом Наказу №658 можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Верховної Ради України Перейти.