< Попередня новина

13.07.2021 10:31 - давність новини: 3 р.
Автор:  СБУ
Категорія: СБУ

«Вірян ПЦУ вдвічі більше вірян УПЦ МП»

Після хвилі переходів УПЦ МП до Православної церкви України намітилася пауза. На території Львівської області залишилось 59 парафій «московського патріархату».
58,3% православних християн в Україні відносять себе до вірян Православної церкви України, і лише 18,3% - до вірян УПЦ Московського партіархату. Такими є дані Київського міжнародного інституту соціології. Кількість вірян ПЦУ сесред усіх православних у порівнянні з опитуванням у червні 2020 року зросла з 48% до 58%, кількість вірян УПЦ МП з 21% знизилась до 18%. Водночас до предстоятеля ПЦУ Епіфанія позитивно ставляться 45% українців, нейтрально – 38%, негативно -6%.Статистика щодо митрополита Київського і всієї України УПЦ МП Онуфрія виглядає так: позитивно ставляться -20%, нейтрально-39%, негативно -29%.
Влада підтримує всі громади, які висловили бажання стати частиною ПЦУ, про це повідомляє протоієрей Православної церкви України – Олександр Дидюхін. Священик зауважив, «що замість поширення ворожнечі між прихожанами, чим сьогодні займаються настоятелі цих храмів» кожному потрібно вчитися думати самостійно, жити самостійно, жити за Євангелієм, а не за заповітами чиновників вищої ланки чи «проросійських  кураторів».  
«ПЦУ – це канонічна церква, а УПЦ МП – неканонічна організація, яка рано чи пізно зруйнує сама себе, а громади увійдуть до ПЦУ» -  закінчуючи свою промову зазначив о.Дидюхін.