< Попередня новина

18.11.2016 17:41 - давність новини: 7 р.
Категорія: Energo

ВЧИТЕЛІВ ПРОІНФОРМУВАЛИ ПРО МОЖЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ДЕМОНСТРАЦІЙНОГО КЛАСУ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

18 листопада 2016 року у Демонстраційному класі енергоефективних технологій, облаштованому на базі Жовківської ЗОШ №3, провели інформаційну зустріч із вчителями шкіл району. Захід відбувся в рамках реалізації проекту «Муніципальні партнерства Самбора та Жовкви заради енергоефективності», який реалізується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського союзу.
У зустрічі прийняли участь вчителі фізики та інформатики із м. Жовкви, м. Рава-Руської, с. Боянець, с.Зашкова, с. Нова-Скварява, с.Глинсько, а також представники районного відділу освіти та Жовківської міської ради.
Олена Клак, представник Фонду Східна Європа, представила проект та реалізовані заходи в його рамках. Олег Масняк, технічний експерт, детально проінформував учасників про технічні аспекти Демонстраційного класу, продемонстрував на практиці способи використання наявного у класі обладнання, розказав про фінансові ресурси, затрачені на його облаштування.
Під час зустрічі учасники долучились до жвавої дискусії щодо можливостей використання класу школами Жовківського району, можливу фінансову підтримку інформаційних заходів, а також намагались детально ознайомитись із можливостями класу.
Окремо було анонсовано найближчі заходи в рамках проекту, такі як конкурси на тему енергоефективності, Дні відкритих дверей у Демонстраційному класі, екскурсії у комунальну котельню для школярів, інформаційні зустрічі та інші.
Детальну інформацію про проект та заплановані заходи можна отримати на наступних інтернет ресурсах:
Сайт Фонду Східна Європа - www.eef.org.ua/ua/
Сайт Жовківської міської ради - zhovkva-rada.gov.ua 
Сторінки у соціальних мережах:
www.facebook.com/ZHOVKVA                                         www.facebook.com/energozhovkva
ДОВІДКОВО: Проект «Муніципальні партнерства Самбора та Жовкви заради енергоефективності» реалізується Фондом Східна Європа у співпраці із мількими рада Жовкви та Самбора за фінансової підтримки Європейського
союзу в рамках програми «Демонстраційні проекти Угоди мерів». Мета проекту – підвищити енергоефективність в м. Самбір та м. Жовква завдяки модернізації муніципальної інфраструктури.
В рамках проекту Жовква та Самбір модернізують муніципальну інфраструктуру та отримують комплексну експертно-інформаційну підтримку, щоб суттєво покращити енергоефективність своїх міст і зменшити енергозалежність. Загальний бюджет проекту становить 874 736 євро, з яких 699 788 євро надає Європейський Союз, 66 007 – Фонд Східна Європа, 108 940 євро виділяються з обласного бюджету та бюджетів міст Жовква та Самбір.