< Попередня новина

13.08.2018 09:26 - давність новини: 6 р.
Автор:  Бучко Андрій
Категорія: Загальні новини

У Жовкві - нові податки за землю

Депутати Жовківської міської ради затвердили ставки земельного податку на 2019 рік. Відповідне рішення вони ухвалили на засіданні сесії 13 липня.
Так, для юридичних та фізичних осіб ставка податку для земель сільськогосподарського призначення складатиме 0,03% за всіма видами цільового призначення, за винятком тих, які передбачені для розмішення інфраструктури оптових ринків сільгосппродукції (3%).
Також 0,03% платитимуть і за землі житлової забудови. По 1% складатиме ставка за землю громадської забудови, окрім для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, ринкової інфраструктури, закладів побутового обслуговування (0,5%).
1% становитиме ставка податку за землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, лісогосподарського призначення, природно-заповідного фонду, рекреаційного призначення, за винятком індивідуального дачного та колективного будівництва (по 0,03%).
0,1% становитиме ставка податку за землі історико-культурного призначення, водного фонду (для експлуатації та догляду за водними об’єктами – 0,3%).
За землі оборони доведеться сплачувати по 0,01% від нормативно-грошової оцінки.