< Попередня новина

14.07.2017 11:39 - давність новини: 7 р.
Категорія: Energo

У дитсадку «Калинонька» триває реконструкція

У жовківському дошкільному навчальному закладі №2 «Калинонька» тривають роботи із його повної реконструкції. Так, у дитсадку вже завершились роботи із реконструкції зовнішнього фасаду будівлі. Вони передбачали, зокрема, заміну вікон на енергозберігаючі, утеплення стін мінеральною ватою і декоративне оздоблення фасаду. Крім того, повністю замінено покрівлю, зовнішні двері, частково замінено систему вентиляції, електропостачання, каналазації. Також тривають роботи з монтажу підвісної стелі – у окремих приміщеннях вони вже завершені, та проведено підготовчі роботи для заміни підлги.
Об’єм запланованих робіт є дуже великим. Тому підприємство-підрядник, яке займається реконструкцією дошкільного навчального закладу №2 «Калинонька», звернулося з проханням продовжити доступ до будівелнього майданчика для виконання будівельно-монтажних робіт.
Корпорація будівелних підприємств «Карпатбуд» зазначає термін, до якого необхідно продовжити реконструкцію дитсадка, складає до 31 серпня цього року.
- Роботи тривають і через великий їхній об’єм це створює незручності, в першу чергу, батькам дітей, які не можуть відвідувати дитсадок, а також працівникам дошкільного навчального закладу. Ми дуже вдячні усім за розуміння і терпіння, однак ці незручності є варті того результату і ефекту, яким буде досягнуто після завершення реконструкції, - зазначив міський голова Жовкви Петро Вихопень.
У Жовківській міській раді зазначили, що представники підприємства-підрядника «Карптбуд» ще до початку реконструкції говорили про необхідний термін для виконання усіх робіт у дитячому садку у 3 місяці. Зважаючи на те, що дитсадок – це постійно діюча установа, де не передбачено канікул, Жовківська районна державна адміністрація погодила лише тимчасове призупинення її роботи – до 14 липня. Тому зараз існує необхідність продовжити цей термін.
Жовківська міська рада також звернулася з проханням до Жовківської районної державної адміністрації продовжити призупинення роботи дитячого садка. Міська влада сподівається, що районне керівництво піде на зустріч громаді Жовкви, батькам з дітьми та вихователям дошкільної установи, аби ті змогли отримати сучасну, комфортну та безпечну дошкільну установу якнайскоріше.
Нагадаємо, реконструкція дошкільного навчального закладу №2 «Калинонька» у Жовкві відбувається у рамках втілення проекту «Реалізація першого етапу модернізації комунальної котельні та району, що нею опалюється». Його фінансує Європейський Союз у рамках програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти».