< Попередня новина

28.04.2023 07:37 - давність новини: 358 дн.
Автор:  Жовківська мр
Категорія: Загальні новини

Стартувала посівна

Підприємство ТОВ «Захід-Агро МХП» розпочало посівну кампанію
Незважаючи на виклики повномасштабної війни на «Захід-Агро МХП» робота кипить, адже стартувала посівна кампанія. Цього року на підприємстві вирішили зосередитись на чотирьох основних культурах: пшениці, кукурудзі, сої та ріпаку. Відповідно пшеницею вже засіяно 6200 га, а озимим ріпаком - 8600 га. У найближчих планах засіяти 10 800 га кукурудзою та 14 700 га соєю.
«На сьогодні працює 11 посівних агрегатів. Також активно ведуться роботи по догляду за посівами озимих культур: проведено підживлення, здійснюється обробіток проти хвороб та шкідників», - розповідає Валерій Марченко, директор ТОВ «Захід-Агро МХП».
Загалом в компанії МХП зазначають, що планують засіяти практично усі наявні площі - 352,5 тис га у 12 областях України. З них зерновими та олійними культурами - 255,5 тис. га. Решта площ – нішеві та технічні культури.
Порівняно з минулим роком у портфоліо МХП зменшили площі посіву зернової групи та збільшили площі олійних культур.
«Ми працюємо задля продовольчої безпеки країни, не збавляючи темп, - зазначає Сергій Доброгорський, керівник агронапряму МХП. – До посівної підготувалися завчасно – закупили достатню кількість насіння, добрив, засобів захисту рослин, паливо. Попри усі виклики війни, ми продовжуємо впроваджувати інноваційні технології та інвестувати в техніку, в тому числі обладнану елементами точного землеробства. У ряді рослинницьких підприємств МХП уже впроваджено весь ланцюжок елементів точного землеробства, інші поступово проходять діджиталізацію. З 2016 року розвиваємо власну цифрову платформу і на сьогоднішній день активно займаємось формуванням екосистеми Digital Agro 360, яка включає в себе цифрові рішення для підвищення ефективності агровиробництва».