< Попередня новина

21.02.2022 15:38 - давність новини: 2 р.
Автор:  Жовківська мр
Категорія: Загальні новини

Результати досліджень джерела води. Крехів

На сьогоднішній день моніторинг хімічного складу питних вод є нагальною потребою, та як обумовлено загостренням проблеми якості питної води як в усьому світі, так і в Україні. Доступу до об’єктивної інформації про воду, яку споживають люди у сільській  місцевості з природніх джерел зазвичай немає. Тому, Львівська міська організація «Екотерра» за фінансової підтримки Коаліція Чиста Балтика (ССВ), та Програми підтримки громадських організацій EU LIFE з метою інформування мешканців Львівщини про якість джерельної води обстежила 5 джерел, які знаходяться в зоні водозбору Балтійського моря в Україні (Басейн річки Західний Буг та річки Сян).
Для досліджень вибрали найпопулярніші джерела, воду з яких споживає значна кількість населення, а саме:
•Сокальська ОТГ с.Горбків
•Добросинсько-Мегерівська ОТГ с. Монастирок
•Жовківська ОТГ  біля Крехівського монастиря
•Добротвірська ОТГ с.Старий Добротвір за селом біля лісу
•Золочівська ОТГ с. Гончарівка
Метою дослідження було вивчити основні фізико-хімічні та хроматографічні (на вміст пестицидів) показники складу води природних джерел.
Фізико-хімічне дослідження джерела проводила лабораторія Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну. На  хроматографічні показники (вміст пестицидів), проводило Дністровське Басейнове управління водних ресурсів.
За результатами  дослідження джерела, яке знаходиться  біля Крехівського монастиря Жовківської ОТГ, відхилення не виявлено.