< Попередня новина

02.12.2018 08:33 - давність новини: 5 р.
Автор:  Бучко Андрій
Категорія: Загальні новини

Проекти третього громадського бюджету відібрано

30 листопада у Жовкві завершилось голосування за втілення проектів у рамках програми «Громадський бюджет». Їх реалізовуватимуть за кошти міського бюджету.
Цієї осені «Громадський бюджет» у Жовкві відбувся втретє. З 17 вересня до 17 жовтня жовківчани реєстрували свої пропозиції, до 5 листопада відбувався їхній розгляд щодо відповідності критеріям, а з 12 до 30 листопада тривало голосування за найкращі з них. Голосувати могли лише мешканці Жовкви – онлайн через сайт міської ради або, заповнивши відповідну анкету у стінах органу місцевого самоврядування.
Свої пропозиції втілення у Жовкві могли подавати жовківчани, віком від 16 років. Проекти подавали у категорії «малих» та «великих» - до 100 тис. грн. та до 200 тис. грн. Загальний бюджет конкурсу цього разу склав 400 тис. грн. Ці гроші виділить Жовківська міська рада, а втілюватимуть – самі жовківчани. Це останні повинні зробити протягом 2019 року.
Серед ідей жовківчан, які вони подали на втілення, але які набрали замало голосів, аби потрапити у перелік переможців, було створення системи відеонагляду у школі №1 (376 голосів), придбання та встановлення дитячого ігрового майданчика у дитсадку №2 «Калинонька» (178 голосів), технічне забезпечення соціального онлайн-радіо «Королівське» (124 голоси), спортивний майданчик по вул. Львівській, 102, 104, 106 (32 голоси), облаштування спортивного майданчика по вул. Яворницького (17 голосів), влаштування велостоянок в центральній частині Жовкви (7 голосів), спортивний майданчик на території стадіону «Розточчя» (4 голоси) та створення сферичних зображень для віртуальних турів проекту «Віртуальний музей Жовківською спадщиною» (1 голос).
Але найбільше голосів за проекти «Громадського бюджету», у підсумку, жовківчани віддали за капітальний ремонт огорожі Жовківської школи №3, вартість 99 тис. 953 грн. (536 голосів), за облаштування та встановлення дитячого ігрового спортивного майданчика по вул. Львівській 37а, вартість 200 тис. грн. (506 голосів) та за встановлення дитячого майданчика по вул. Стуса, вартість 99 тис. 20 грн. (478 голосів). Саме на ці три проекти і виділять кошти у рамках «Громадського бюджету». Усього було подано 11 проектів.