< Попередня новина

02.10.2017 15:20 - давність новини: 6 р.
Автор:  Жовківська мр
Категорія: Загальні новини

Оголошено конкурс проектів в рамках реалізації Програми Громадський бюджет міста Жовква

м. Жовква – одне із небагатьох міст–учасників програми Громадський бюджет вдруге цього року оголошує конкурс проектів на Бюджет участі.  У лютому 2017р.  Жовківська міська рада прийняла Положення про Громадський бюджет міста Жовкви, яке визначає основні засади процесу взаємодії органу місцевого самоврядування міста Жовкви та громадян міста щодо впровадження інноваційних механізмів залучення громадськості до розподілу коштів міського бюджету та покликане активізувати участь громадян у прийнятті рішень місцевого значення, забезпечити прозорість та відкритість органу місцевого самоврядування та впровадження кращих європейських практик взаємодії влади та громади. Запровадження Бюджету участі сприятиме налагодженню системного діалогу органів місцевого самоврядування Жовкви з мешканцями міста, створенню умов для прямого волевиявлення жовківчан, а також реалізації територіальною громадою права брати участь у процесі розробки та ухвалення рішень щодо питань місцевого значення, покращенню інфраструктури міста та добробуту його мешканців.

Подавати проекти на виконання Бюджету участі можуть фізичні особи – мешканці міста Жовкви, які зареєстровані або постійно проживають на території міста Жовква, і яким на момент подачі пропозиції виповнилось 16 років. Проект – це комплект документів поданих автором, які містять задум, ідею, комплекс заходів, план дій, які викладені у вигляді опису з відповідним обґрунтуванням, розрахунками витрат, кресленнями (картами, схемами), фотографіями, що розкривають сутність задуму та можливість його практичної реалізації за рахунок коштів Громадського бюджету м. Броди, а також має підтримку не менше 10 фізичних осіб (окрім самого автора).
На реалізацію Програми передбачається 400,0 тис. грн. коштів бюджету міста. На інформаційну кампанію та промоцію виділяється не більше 2% від загального річного бюджету програми.
Сума коштів із бюджету міста на реалізацію однієї проектної заявки для малих проектів не повинна перевищувати 100,0 тис. грн., для великих проектів – 200,0 тис. грн.
Реалізація проектів-переможців відбуватиметься з 01.01 до 31.12.  2018 бюджетного року

5 жовтня 2017  Інститут Регіонального Розвитку в рамках реалізації проекту USAID «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» (що виконується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень) проводить навчальний тренінг для авторів проектів з підготовки проектів на виконання Громадського бюджету міста Жовква. Екперт - Уляна Терлецька.

Детальніше за інформацією слідкуйте на сайті Інституту  www.institute.lviv.ua та на сторінці у Facebook, а також у відкритій групі Громадський проект. Жовква  у Facebook.

При подачі проекту автори мають надати наступну інформацію про проект:

Назва проекту (не більше 20 слів):  
Адреса об’єкта, якого стосується проект
Короткий опис проекту (не більше 3-4 речень)
Детальний опис проекту:
- основна мета проекту
- проблема на вирішення якої спрямований проект
- перелік заходів передбачених проектом
- вплив проекту на розвиток міста та громади
- категорія мешканців, на яких спрямовані результати проекту
Інформація щодо очікуваних результатів в разі реалізації проекту
Орієнтовний бюджет проекту
Список з підписами щонайменше 10 мешканців, що зареєстровані і фактично проживають на території міста Броди та підтримують ідею проекту в формі додатку
Контактні дані автора (авторів) проекту (додаток 2 до Форми проекту), які будуть загальнодоступні, в тому числі для авторів інших пропозицій, мешканців, представників ЗМІ, з метою обміну думками, уточнення інформації, можливих узгоджень і т.д.

Інші додатки мапа, фотографії, аудіо, відео файли)

Проекти подаються автором особисто разом зі списком осіб, які підтримали даний проект (не менше 10 осіб).  Автор проекту здійснює реєстрацію у електронній системі за допомогою авторизації  через електронну пошту, внесення номера та серії паспорта. Проекти (пропозиції) приймаються у 2017 році  з 25 вересня по 24 жовтня.

Усі подані проекти підлягають попередній оцінці, яку здійснює Координаційна рада протягом 14 календарних днів з 25 по 12 листопада. Координаційна рада здійснює перевірку правильності заповнення Форми-заявки проекту згідно із вимогами Положення, проводить аналіз на предмет реалістичності проекту. За підсумками попередньої оцінки та аналізу по кожному проекту Координаційною радою складається картка оцінки проекту, форма якої затверджена даним Положенням.
Усі проекти, що отримали позитивну оцінку, публікуються у електронній системі та оприлюднюються на веб сайті міської ради в розділі «Громадський бюджет м. Жовква» і допускаються до участі у голосуванні. Після цього здійснюється голосування за остаточно відібрані проекти. Одна особа може голосувати за 1 проект. Голосування проводиться до 1 грудня. Голосування може здійснюватися через електронну платформу «Громадський проект» адреса pb.zhovkva-rada.gov.ua або у визначеному міською радою місці для голосування шляхом заповнення друкованої версії анкети. Зміст анкети в обох випадках є однаковим. Після завершення кінцевого терміну голосування електронна система автоматично здійснює підрахунок голосів, визначає проекти переможці.

Бюджет участі або партисипативний бюджет є однією з форм демократії участі на місцевому рівні, що забезпечує “системний механізм” залучення громадян до процесу прийняття бюджетних рішень певної територіальної громади. Якщо маєш цікаву ідею для розвитку твого міста приходь та дізнайся як правильно описати свій проект та подати його.