< Попередня новина

23.11.2016 20:48 - давність новини: 7 р.
Автор:  Клак Олена
Категорія: Energo

ОБМІН ДОСВІДОМ – ЗАПОРУКА СТАЛОГО РОЗВИТКУ УСІХ РЕГІОНІВ

Сьогодні, 23 листопада 2016 року, освітяни міста Жовква та представники Фонду Східна Європа мали можливість поділитись досвідом досягнення позитивного соціального ефекту у сфері енергоефективності із колегами із Бродівського району. Інформаційна зустріч відбувалась в рамках реалізації проекту «Муніципальні партнерства для покращення енергоефективності у Самборі та Жовкві», що реалізується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського союзу.
Директори шкіл Бродівського району, представники відділу освіти та міської ради міста Броди відвідали Жовківську ЗОШ №3 з метою ознайомлення із практикою облаштування та використання Демонстраційного класу енергоефективних технологій. Представники проекту, Олег Масняк та Олена Клак, розказали загальну інформацію про проект та детально ознайомили учасників із устаткуванням і можливостями класу, висловили думку щодо необхідноті облаштування схожих класів у інших районах області.
Директор Жовківської ЗОШ №3 Ігор Скиба розказав про практику використання Демонстраційного класу енергоефективних технологій під час навчального процесу у школі.
Бродівські освітяни, отримавши основну інформацію, заряд енергії та ентузіазму, планують реалізовувати схожі проекти у рідному регіоні.
ДОВІДКОВО: Проект «Муніципальні партнерства для покращення енергоефективності у Самборі та Жовкві» реалізується Фондом Східна Європа у співпраці із мількими рада Жовкви та Самбора за фінансової підтримки Європейського союзу в рамках програми «Демонстраційні проекти Угоди мерів». Мета проекту – підвищити енергоефективність в м. Самбір та м. Жовква завдяки модернізації муніципальної інфраструктури.
В рамках проекту Жовква та Самбір модернізують муніципальну інфраструктуру та отримують комплексну експертно-інформаційну підтримку, щоб суттєво покращити енергоефективність своїх міст і зменшити енергозалежність.
Загальний бюджет проекту становить 874 736 євро, з яких 699 788 євро надає Європейський Союз, 66 007 – Фонд Східна Європа, 108 940 євро виділяються з обласного бюджету та бюджетів міст Жовква та Самбір.