< Попередня новина

21.01.2019 10:15 - давність новини: 5 р.
Автор:  Бучко Андрій
Категорія: Energo

Новий котел у жовківській котельні розпочинають монтувати

У найближчі дні у Жовкві розпочнуть монтаж нового котла у комунальній котельні по вул. Лесі України.
Нагадаємо, від серпня минулого року у котельні провели роботи з демонтажу старого обладнання, провели внутрішній ремонт, встановили накопичувальний бак, систему хімічної очистки води, систему опалення у будівлі, збудували перегородку для газового котла, залили фундамент для складу, змонтували металоконструкцію для накриття складу для зберігання палива тощо. Також змонтували операторську, встановили нову димову трубу.
Сам же котел планують змонтувати протягом найближчих двох-трьох тижнів і пробний запуск здійснити наприкінці лютого.
- Потужність нового котла складає 500 кіловат, - розповів технічний менеджер проекту з встановлення котла Олег Масняк. – Він доволі автоматизований і зможе сам очищуватись від попелу, продувати пальники тощо. У функції працівників котельні входитиме засипка палива на живе дно та контроль за роботою самого котла.
Нагадаємо, реконструкція котельні у Жовкві відбувається за кошти Європейського Союзу при співфінансуванні Жовківської міської ради у рамках програми «Угоди мерів – Демонстраційні проекти». В межах проекту «Реалізація першого етапу модернізації комунальної котельні та району, що нею опалюється» у Жовкві впродовж 2016 – 2017 рр. було замінено частину теплотраси в районі вул. Лесі України, встановлено індивідуальні теплові пункти у 5 комунальних будинках, проведено повну реконструкцію із впровадження енергоефективних технологій дошкільного навчального закладу №2 «Калинонька». Загальний бюджет проекту 860 тис. євро, з яких 688 тис. євро – це кошти Європейського Союзу, 172 тис. євро – Жовківської міської ради.