< Попередня новина

15.12.2018 08:22 - давність новини: 5 р.
Автор:  Бучко Андрій
Категорія: Energo

Незабаром у комунальній котельні встанановлять новий котел

Комунальна котельня у Жовкві, яка розташовується по вул. Лесі Українки, 5, отримає новий котел. Його придбали у рамках проекту «Реалізація першого етапу модернізації комунальної котельні та району, що нею опалюється» за кошти Європейського Союзу у межах програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти».
Вартість котла склала 1 млн. 903 тис. 305 грн., паливоподачі – 829 тис. грн. Котел марки Kalvis-500M-1 потужністю 500 кВт. Комплектація також включає систему пневмоочистки теплообмінника, гідравлічну установку паливоподачі з гідроагрегатом НМІ-01, допоміжне обладнання для вологості палива 30-45% до котла, гідравлічний розподілювач палива HKPM, пульт управління котлом К-500М-1 в комплекті з необхідним набором датчиків, виконавчих механізмів та кабельно-провідникової продукції, мультициклон МС-6, димосос потужністю 2,2 кВт, запобіжний клапан Рк=0,4 МПа, dк=50 мм.
У комплектацію гідравлічної системи автоматизованої паливоподачі (з рухомою підлогою) входять гідравлічна установка подачі палива з гідро постом (2 гідроциліндри, скребкові грейфера шириною 1,5 м та довжиною 12 м,, рама грейферного механізму, з′єднувальна арматура (шланги, труби, крани і т. ін.), пульт управління системою паливоподачі, підйомний скребковий кутовий конвеєр PGK-K L - 12 м.
- Така комплектація дозволить працювати котлу в оптимальному автоматичному режимі, - розповів технічний експерт проекту у Жовкві Олег Масняк.
Встановити котел планують у найближчі дні – до кінця цього року. А сам запуск здійснити у січні – лютому.
Нагадаємо, у котельні буде два котли – один на газі, інший – на альтернативному паливі.