< Попередня новина

31.07.2017 14:49 - давність новини: 7 р.
Автор:  Бучко Андрій
Категорія: Energo

Юні жовківчани долали «шлях енергоефективності»

У рамках європейських Днів сталої енергії у Жовкві відбувся «Квест по енергоефективних місцях».
Участь у квесті взяли діти, які відвідували табір «Веселий вулик» Жовківського районного центру дитячої та юнацької творчості. Загалом участь- близько 60 дітей.
Квест передбачав відвідування п’ять місць Жовкви, пов’язаних з енергоефективність. Усі місця – у центральній частині міста.
Першим пунктом квесту була жовківська ратуша – саме там розташовується Офіс енергоефективності, де працюють над створенням та реалізацією проектів із енергозбереження у Жовкві.
Другий пункт - неподалік площі Вічевої, біля будинків, утеплених пінопластом.
Третьою локацією квесту була визначена бібліотека для дорослих. Там – встановлені енергозберігаючі вікна.
На четвертому пункті квесту діти побачили будівлю поруч із синагогою, яку будують з використання енергозберігаючих технологій.
На останньому, п’ятому пункті квесту, у школі №3, діти побували у класі енергоефективності. Там вони побачили, як можна отримувати енергію за допомогою сонячної панелі, як можна економити за допомогою використання спеціальних електричних лампочок.
На кожному пункті діти відгадували загадки про енергію. Крім того, вчителі розповідали їм про важливість збереження енергії і як правильно це робити.
Відповіді на загадки у кожному пункті відправляли дітей до наступного. Лише ті діти, які зуміли відгадати всі і, відповідно, пройти весь квест, і ставали його переможцями.
Зрештою, усі учасники квесту зуміли відгадати загадки квесту і подолали його. У підсумку, вони отримали сертифікати на одноразове відвідування басейну у парк-готелі «Акварель», які були придбані у рамках програми Європейського Союзу «Демонстраційні проекти – Угода мерів».