< Попередня новина

11.01.2018 15:36 - давність новини: 6 р.
Автор:  Бучко Андрій
Категорія: Energo

ІТП у Жовкві облаштували системою моніторингу

У чотирьох комунальних будинках Жовкви встановили систему диспетчеризації.
Система диспетчеризація – це технологія моніторингу споживання теплової енергії будинку. Її встановили на індивідуальних теплових пунктах у багатоквартирних житлових будинках по вул. Яворницького, 4/6, Яворницького, 8, Тарнавського, 3 та Грушевського, 8. Нагадаємо, індивідуальні теплові пункти тут були встановлені у 2016 – 2017 рр. у рамках втілення проекту «Реалізація першого етапу модернізації комунальної котельні та району, що нею опалюється» за кошти програми Європейського Союзу «Угода мерів - Демонстраційні проекти».
- Ця система дасть можливість здійснювати контроль за роботою ІТП дистанційно, - розповів енергоменеджер Жовківської міської ради Андрій Дворніков.
Якщо раніше покази лічильників з ІТП у згаданих будинках необхідно було знімати вручну безпосередньо у будівлі, то тепер це можна робити у будь-яких час з будь-якого місця за допомогою комп’ютера через Всесвітню мережу.
- Ми зможемо не лише бачити, якою є температура у системі опалення, а й регулювати її, встановлювати графіки її пониження чи підвищення, - додав Андрій Дворніков.
Система диспетчеризації передбачає встановлення на щитку управління ІТП контролера-модему, який і передає інформацію через Інтернет.
Окрім комунальних будинків, систему моніторингу згодом також облаштують і на ІТП у дошкільному навчального закладі №2 «Калинонька», який також було модернізовано у рамках згаданого проекту.
- Ця система дозволить не лише збирати статистику, а й ефективно здійснювати управління сучасними енергозберігаючими технологіями, які було впроваджено за європейські гроші, - додали у міській раді.