< Попередня новина

05.03.2018 10:10 - давність новини: 6 р.
Автор:  Бучко Андрій
Категорія: Energo

Газові труднощі Жовкві не перешкода

Труднощі у газових відносинах між Україною та Росією, які вкотре склалися кілька днів тому, не вплине на роботу багатьох установ бюджетної сфери та не зачепить майже половини жовківчан.
У той час, коли уряд закликає людей, підприємства, навчальні установи перейти в економний режим споживання газу, що у більшості випадків може призвести до тимчасового закриття останніх, та тимчасово обмежує споживання газу, у Жовкві ситуація залишатиметься стабільною.
- Заходи з енергозбереження, які у Жовкві ми вже реалізували у попередні кілька років, та продовжуємо втілювати зараз, дають нам можливість спокійно реагувати на труднощі, які виникли на газовому ринку, - розповів міський голова Жовкви Петро Вихопень. – Адже близько половини споживачів тепла у місті отримують його за допомогою альтернативних або відновлювальних джерел енергії, як і чимало установ бюджетної сфери.
Так, зокрема, усі 3 дошкільних навчальних заклади, школа №3 міста Жовкви, а також соматичне відділення Жовківської центральної районної лікарні, отримують тепло не за допомогою газу, а завдяки альтернативними та відновлювальним джерелам енергії.
- Це дозволить не переривати навчальних процес у цих закладах освіти міста, а також комфортно почувати себе у теплі жовківчанам, - додав міський голова.
Нагадаємо, що останній великим проектом із впровадження енергоефективних технологій є «Реалізація першого етапу модернізації комунальної котельні та району, що нею опалюється», у рамках якого за кошти Європейського Союзу реконструйовано дошкільний навчальний заклад №2 «Калинонька», замінено понад 600 метрів тепломережі, встановлено 11 індивідуальних теплових пунктів у кількох комунальних будинках та бюджетних установах, а також будуть встановлені нові котли у одній із міських котелень.