< Попередня новина

25.07.2018 08:45 - давність новини: 6 р.
Автор:  Бучко Андрій
Категорія: Energo

Енергоефективні будні в Жовкві

16-19 липня у Жовкві відбулись два семінари-тренінги для представників 5 міст-учасників проекту «Енергоефективне управління в Україні» (в т.ч. Com-Dep Дубно і Жовкви), який впроваджує Асоціація «Енергоефективність міста України» завдяки фінансової підтримки Міжнародного Вишеградського Фонду.
Від кожного міста були запрошені міні-команд з двох осіб – представника органу місцевого самоврядування, відповідального за здійснення інформаційної роботи, а також представника місцевої неурядової організації, діяльність якої так чи інакше пов’язана з питаннями енергоефективності, захисту навколишнього середовища.
Семінар провели провідні експерти з країн «Вишеградської Четвірки». Так, у перші два дні енергоменджер міста Трнави (Словаччина) Матуш Шкварка розповів про роль і місце енергоменджементу з впровадження муніципальної енергетичної політики, її інструменти і залучення всіх потенційних цільових груп.
Учасники тренінгу пройшли бліц-тест з 26 питань для визначення рівня засвоєння викладеного. Також вони оглянули дитсадок №2 «Калиноньку», у якому, в рамках Програми ЄС «Угода мерів – Демонстраційні проекти», було проведено реконструкцію із впровадженням енергозберігаючих технологій.
У наступні два дні один із засновників і керівників організації «Терра Гумана» Ярослав Біттель, зокрема, детально проаналізував шлях до успіху проектів з ревіталізації об’єктів культурної і технічної спадщини.