< Попередня новина

20.07.2017 16:45 - давність новини: 7 р.
Автор:  Бучко Андрій

Експерти не виявили серйозних проблем у реалізації енергоефективних проектів у Жовкві

20 липня Жовкву з черговим візитом відвідали експерти Команди підтримки програми «Демонстраційні Проекти – Угода Мерів» аби ознайомитись із перебігом реалізації проекту з енергоефективних заходів у місті в рамках проекту «Реалізація першого етапу модернізації комунальної котельні та району, що нею опалюється», яка втілюється завдяки коштам Європейського Союзу.
Експерти зустрілись з міським головою Жовкви Петром Вихопнем, начальником КП «Жовкватеплоенерго» Романом Курнатом та командою проекту. Вони цікавились тим, на якому етапі перебувають роботи з втілення проекту, обговорили проблеми, які виникли.
Міський голова Жовкви відзначив успіхи у заміні теплотраси і проблеми щодо вибору котла. Так, для  котельні по вул. Лесі Українки, 5 наразі відбувається підбір останнього.
- Від того, який буде обрано котел, яку він матиме конфігурацію, залежатимуть і особливості його встановлення, - зазначив технічний менеджер проекту у Жовкві Євген Лака.
Водночас експерт Команди підтримки Максим Верещак додав, що необхідно прискорити розроблення проектно-кошторисної документації щодо модернізації котельні і до листопада цього року провести тендер і закупити котел.
- У наступні місяці триватимуть переговори щодо виділення додаткових коштів, - зазначила Світлана Підсосна.
Експерти Команди підтримки відвідали дошкільний навчальний заклад №2 «Калинонька», де тривають роботи із його повної реконструкції. Вони відзначили великий об’єм робіт, який повинен бути зробленим у дитсадку, а також те, як багато уже вдалося втілити. Попри це, експертів повідомили, що запланованого попереднього терміну призупинення роботи дитсадка у півтора місяця недостатньо, аби провести усі необхідні роботи. Водночас, експерти з розумінням поставилися до цієї ситуації.
- Реальний термін проведення таких робіт складає від чотирьох до шести місяців. Тому півтора місяця аж ніяк не було б достатньо, - зазначив експерт Андрій Удовик.
Експерти оглянули будівлю дитсадка, провели необхідні заміри, зокрема, товщини мінеральної вати на фасаді, оглянули горище та дах, який було замінено, те, як відбуваються внутрішні роботи.
Загалом, серйозних зауважень експерти Команди підтримки щодо реконструкції дитсадка не зробили, недоліків, які б ставили під загрозу реалізацію проекту, не виявили.