< Попередня новина

22.05.2018 10:20 - давність новини: 6 р.
Автор:  Сиротюк Наталя
Категорія: Податкова

До уваги платників податку на нерухоме майно!

Головне управління ДФС у Львівській області нагадує, що відповідно до норм ст. 266 Податкового кодексу України податкове/податкові повідомлення - рішення про сплату суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити, зокрема, органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком).
Цьогоріч в травні в територіальних органах ГУ ДФС у Львівській області розпочато період формування та надсилання фізичним особам податкових повідомлень – рішень про сплату податку за 2017 рік.
Для отримання платниками податку - фізичними особами більш детальної інформації щодо оподаткування фізичних осіб - власників нерухомого майна у 2018 році ГУ ДФС у Львівській області розміщено на офіційному веб – сайті Територіальних органів ДФС у Львівській області роз’яснення, зокрема щодо особливостей оподаткування фізичних осіб - власників нерухомості у 2018 році, приклади розрахунку податку, номери телефонів відповідальних за проведення нарахувань податку працівників ГУ ДФС у Львівській області, за якими можна отримати додаткову інформацію щодо нарахованого податку за посиланням lv.sfs.gov.ua/anonsi-ark/17575.html.
Доволі часто трапляються випадки, коли платники податку не сплачують своєчасно податок через те, що податкові повідомлення - рішення органи ДФС скеровують на попередню адресу реєстрації фізичних осіб, яка надана ними під час отримання облікової картки платника податків з ідентифікаційним кодом.
Після закінчення терміну зберігання такі податкові повідомлення - рішення повертаються до органу ДФС, що є підставою вважати такі податкові повідомлення - рішення врученими платнику. Відповідно виникає заборгованість по сплаті податку, нараховуються штрафні санкції, пеня, накладається арешт на майно.
Враховуючи зазначене вище, наголошуємо про необхідність фізичним особам, у яких змінилися реєстраційні дані, надати в державну податкову інспекцію за місцем реєстрації заяву за формою № 5 ДР про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб - платників податків.