< Попередня новина

17.01.2023 13:52 - давність новини: 1 р.
Автор:  ЦНАП
Категорія: Цнап

До уваги громадян! Паспортні послуги!

До уваги громадян!
Послуга  «вклеювання до паспорта громадянина України (зразка 1994 року) фотокартки при досягненні 25- і 45-річного віку» відтепер надається  в Центрі надання адміністративних послуг Жовківської міської ради.
Детальніше про отримання послуги :
Де отримати
Центр надання адміністративних послуг
Територіальні органи Державної міграційної служби України
Як замовити послугу
Подати заяву на отримання послуги заявник може особисто або через законного представника.
Хто може звернутися: фізична особа
Документи, що необхідно надати для отримання послуги:
Заява про вклеювання фотокартки
Дві фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см із зображенням, яке відповідає досягнутому особою віку
Паспорт громадянина України зразка 1994 року
Документи, що містять фотозображення особи
Документ, що підтверджує повноваження представника (у разі звернення через уповноваженого представника)
Документ, що посвідчує особу представника (у разі подання заяви представником особи)

Умови і випадки надання
Заявник або його опікун/піклувальник по досягненню відповідного віку протягом місяця для одержання адміністративної послуги звертається до територіального органу ДМС/ЦНАП за зареєстрованим місцем проживання особи, а у разі якщо місце проживання особи не зареєстровано - до територіального підрозділу ДМС або ЦНАП за адресою останнього зареєстрованого місця проживання або за місцем фактичного проживання в Україні.
Внутрішньо переміщена особа подає документи до територіального підрозділу ДМС / ЦНАП за місцем проживання, що підтверджується довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.
Особа, місце проживання якої зареєстроване на тимчасово окупованій території України Донецької, Луганської областях, АР Крим та м. Севастополь, подає заяву та документи до територіального підрозділу ДМС / ЦНАП за місцем звернення.
Бездомна особа подає заяву та документи до територіального підрозділу ДМС / ЦНАП за місцем майбутньої реєстрації її проживання.

Результат та способи отримання результату
Видача паспорта громадянина України із вклеєною фотокарткою
Відмова у вклеєнні фотокартки до паспорта громадянина України
Отримати результати надання послуги заявник може особисто.

Строк та вартість надання послуги
Адміністративний збір
Безоплатне надання
Строк надання
5 днів (робочі)

Часті питання та відповіді
•Що робити, якщо виявлено інформацію про визнання недійсним паспорта громадянина України? Здійснити перевірку за базою недійсних документів можливо на офіційному веб-сайті Державної міграційної служби України у сервісі «Перевірка недійсних документів» за посиланням nd.dmsu.gov.ua. Звертаємо увагу, що дані надаються з інформаційною метою, сервіс не надає юридичного підтвердження статусу документа. У разі необхідності офіційного підтвердження відповідної інформації, особі необхідно особисто звернутися з оригіналом документа до територіального підрозділу ДМС, який здійснив оформлення документа, або до територіального підрозділу ДМС відповідно до зареєстрованого місця проживання.
•Якщо через поважні причини особа не мала можливості вклеїти фотокартку до паспорта протягом місяця після досягнення 25 або 45 років, яким чином можна це зробити? Таку адміністративну послугу можна отримати у разі надання відповідного рішення суду, що набрало законної сили, про зобов'язання ДМС вклеїти фотокартку до паспорта зразка 1994 року після спливу місячного терміну.
•Що робити, коли паспорт у формі картки втрачено (викрадено) або він підлягає обміну? Негайно звернутися до найближчого територіального органу або підрозділу ДМС (незалежно від місця реєстрації) та подати відповідну заяву. Також заяву можна подати у будь-якому ЦНАП (за умови наявності технічної можливості оформлення біометричних документів) або Паспортному сервісі.

Нормативна база
Нормативні документи, що регулюють надання послуги:
Постанова КМУ від 26.06.1992 №2503-XII "Про затвердження положень про паспорт громадянина України та про паспорт громадянина України для виїзду за кордон"
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2503-12#Text
Постанова КМУ від 01.10.2014 №509 "Про облік внутрішньо переміщених осіб"
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/509-2014-%D0%BF#Text

Постанова КМУ від 25.03.2015 №302 "Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України"
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/302-2015-%D0%BF#Text
Наказ ЦОВВ від 06.06.2019 №456 "Про затвердження Тимчасового порядку оформлення і видачі паспорта громадянина України"