< Попередня новина

27.10.2016 20:22 - давність новини: 7 р.
Автор:  Клепач Олена
Категорія: Загальні новини

COMUS-ЖОВКВА: жовківчан два дні анкетували міжнародні експерти

24-26 жовтня 2016 року в рамках реалізації проекту COMUS у місті Жовква перебувала група іноземних студентів на чолі із міжнародними експертами. Делегація складалася із представників різних країн – Україна, Франція, Молдова, Білорусія та Грузія. Метою візиту було опитування та анкетування жовківчан та партнерів міста стосовно різних аспектів життя у Жовкві.
В опитуванні прийняли участь 29 представників різних сфер міського життя – представники влади, бізнесу, активні громадяни та партнери міста у різних проектах. Кожне опитування тривало близько години і охоплювало різні сфери міського середовища та суспільного життя.
Протягом двох місяців жовківчани зможуть отримати експертну оцінку міста за результатами проведеного опитування.
ДОВІДКОВО. Проект COMUS - спільний проект Ради Європи і Європейської Комісії «Урбаністичні стратегії в історичних містах, керовані громадами», спрямований на розробку інноваційних моделей міського планування, що сприяють розв’язанню практичних проблем в історичних містах. Проект реалізується одночасно в 6 країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство»: Україна, Грузія, Молдова, Вірменія, Азербайджан, Білорусь. В основі проекту лежать напрацювання попереднього пілотного проекту «Реабілітація культурної спадщини історичних міст» (2009-2011).
Проект передбачає комплексну взаємодію органів влади усіх рівнів і місцевих громад з метою покращення існуючого міського середовища невеликих історичних міст, зупинення деградації історичного середовища та заохочення місцевих мешканців до активної участі в процесі прийняття рішень і розробки стратегії розвитку міста.