< Попередня новина

16.09.2016 08:29 - давність новини: 8 р.
Автор:  Клак Олена
Категорія: Загальні новини

COMUS-ЖОВКВА: СТАРТУВАЛА ФАЗА ПРОЕКТУВАННЯ

16 вересня 2016 р. заступник міського голови Щур Роман Володимирович разом із менеджером проекту COMUS у Жовкві Оленою Клак відвідали Київ з метою обговорення практичного здійснення та покрокових дій під час Фази проектування, що недавно стартувала в рамках проекту. В семінари також прийняли участь представники Міністерства культури України, Українського центру культурних досліджень, Центру розвитку "Демократія через культуру", національний координатор проекту, керівник проекту COMUS в Україні, представники пілотних міст, експерти з питань охорони пам'яток, планування міського простору.
Результатом Фази проектування має стати якісне порт фоліо міста, яке можна буде презентувати перед національними та іноземними інвесторами. Тому в рамках цієї фази учасники проекту працюватимуть над п’ятьма обраними проектними ідеями, готуватимуть їх попередній технічний аналіз та техніко-економічне обґрунтування. Окрім цього в рамках проекту запланована широка комунікаційно-інформаційна діяльність, в результаті якої буде підготовлено промоцій не відео про місто Жовква, інформаційні матеріали у вигляді буклетів та брошур, проведено ряд зустрічей та семінарів.
Запрошуємо усіх мешканців міста активно долучатись до реалізації проекту COMUS!
ДОВІДКОВО. Проект COMUS - спільний проект Ради Європи і Європейської Комісії «Урбаністичні стратегії в історичних містах, скеровані громадянами», спрямований на розробку інноваційних моделей міського планування, що сприяють розв’язанню практичних проблем в історичних містах. Проект реалізується одночасно в 6 країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство»: Україна, Грузія, Молдова, Вірменія, Азербайджан, Білорусь. В основі проекту лежать напрацювання попереднього «Пілотного проекту з реабілітації культурної спадщини історичних міст» (2009-2011).
Проект передбачає комплексну взаємодію органів влади усіх рівнів і місцевих громад з метою покращення існуючого міського середовища невеликих історичних міст, зупинення деградації історичного середовища та заохочення місцевих мешканців до активної участі в процесі прийняття рішень і розробки стратегії розвитку міста.