< Попередня новина

10.02.2017 23:49 - давність новини: 7 р.
Автор:  Олена Клак
Категорія: Загальні новини

COMUS-ЖОВКВА: робота з міжнародними експертами

8-10 лютого у Жовкві проходив практичний семінар з питань техніко-економічного обґрунтування (FS) за участі міжнародного експерта з архітектури та міського планування Іріс Гляйхман, а також національних експертів Олександра Буценка та Валентини Дем’ян. Під час семінару Жовкву представляли міський голова Петро Вихопень, секретар міської ради Андрій Мазан та місцеві експерти та спеціалісти. Основними темами обговорення, що стосувались нашого міста, були розробка техніко-економічних обгрунтувань кількох проектних ідей: регенерація Жовківської синагоги, житлової забудови на площі Вічевій та створення загальнодоступної інтернет-платформи по культурній спадщині міста Жовква.
ДОВІДКОВО. Проект COMUS - спільний проект Ради Європи і Європейської Комісії «Урбаністичні стратегії в історичних містах, скеровані громадянами», спрямований на розробку інноваційних моделей міського планування, що сприяють розв’язанню практичних проблем в історичних містах. Проект реалізується одночасно в 6 країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство»: Україна, Грузія, Молдова, Вірменія, Азербайджан, Білорусь. В основі проекту лежать напрацювання попереднього «Пілотного проекту з реабілітації культурної спадщини історичних міст» (2009-2011).
Проект передбачає комплексну взаємодію органів влади усіх рівнів і місцевих громад з метою покращення існуючого міського середовища невеликих історичних міст, зупинення деградації історичного середовища та заохочення місцевих мешканців до активної участі в процесі прийняття рішень і розробки стратегії розвитку міста.