< Попередня новина

02.02.2017 08:51 - давність новини: 7 р.
Автор:  Клак Олена
Категорія: Загальні новини

COMUS-ЖОВКВА: інформаційні зустрічі

 Цього тижня команда проекту COMUS у Жовкві в особі Андрія Мазана та Олени Клак відвідують місцеві школи, розмовляючи з колективами та учнями шкіл про проект, про ідеї покращення життя у місті Жовква та перпективні проекти розвитку.
Команда проекту намагається поінформувати широку громадськість щодо діяльності в рамках проекту COMUS, щодо запланованих майбутніх проектів з ревіталізації культурної спадщини, над розробкою яких зараз триває активна робота, та обговорити запропоновані ідеї із різними поколіннями місцевих жителів.
Приємно зауважити, що учасники зустрічей виявляють не лише зацікавленість в проекті, а й глибокі знання та розуміння місцевих проблем.
Окрім цього, команда детально інформує учасників зустрічей про анонсовану «Школу Активного Жовківчанина» та запрошує до активної участі в проекті.
Завтра, 2 лютого, о 13.30 у конференц-залі Жовківської ЗОШ №3 відбудеться остання інформаційна зустріч по заданій темі. Усіх зацікавлених просимо долучатися.
ДОВІДКОВО. Проект COMUS - спільний проект Ради Європи і Європейської Комісії «Урбаністичні стратегії в історичних містах, керовані громадами», спрямований на розробку інноваційних моделей міського планування, що сприяють розв’язанню практичних проблем в історичних містах. Проект реалізується одночасно в 6 країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство»: Україна, Грузія, Молдова, Вірменія, Азербайджан, Білорусь. В основі проекту лежать напрацювання попереднього пілотного проекту «Реабілітація культурної спадщини історичних міст» (2009-2011).
Проект передбачає комплексну взаємодію органів влади усіх рівнів і місцевих громад з метою покращення існуючого міського середовища невеликих історичних міст, зупинення деградації історичного середовища та заохочення місцевих мешканців до активної участі в процесі прийняття рішень і розробки стратегії розвитку міста.
— з Андрієм Мазаном.