< Попередня новина

27.09.2016 08:13 - давність новини: 8 р.
Автор:  Дворніков Андрій
Категорія: Загальні новини

COMUS-ЖОВКВА: ЕФЕКТИВНЕ УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРНОЮ СПАДЩИНОЮ

22-23 вересня 2016 р. у містах Єреван та Гюмрі, що у Вірменії, відбувся 4-й регіональний семінар з питань менеджменту культурною спадщиною, в якому приймав участь секретар Жовківської міської ради Андрій Мазан. На семінарі учасникам розказали про можливості та способи ефективного управління місцевою культурною спадщиною, наголосили, що така спадщина може стати важливим чинником економічного розвитку місцевості, а також духовним єднанням різних поколінь, народів та національностей.
Місто Жовква уже давно працює у напрямку не лише збереження місцево культурної спадщини, а й задумується над найбільш ефективним використанням її як чинника економічного зростання у місті. Важливо, що до управління культурною спадщиною неодмінно повинна бути залучена місцева громада.
ДОВІДКОВО. Проект COMUS - спільний проект Ради Європи і Європейської Комісії «Урбаністичні стратегії в історичних містах, скеровані громадянами», спрямований на розробку інноваційних моделей міського планування, що сприяють розв’язанню практичних проблем в історичних містах. Проект реалізується одночасно в 6 країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство»: Україна, Грузія, Молдова, Вірменія, Азербайджан, Білорусь. В основі проекту лежать напрацювання попереднього «Пілотного проекту з реабілітації культурної спадщини історичних міст» (2009-2011).
Проект передбачає комплексну взаємодію органів влади усіх рівнів і місцевих громад з метою покращення існуючого міського середовища невеликих історичних міст, зупинення деградації історичного середовища та заохочення місцевих мешканців до активної участі в процесі прийняття рішень і розробки стратегії розвитку міста.