< Попередня новина

29.08.2016 13:41 - давність новини: 8 р.

COMUS У ЖОВКВІ НАБИРАЄ ОБЕРТІВ: попереду друга фаза проекту

ЕЕУ п’ятницю, 26 серпня, у міській раді відбулась чергова зустріч членів робочої групи та групи зацікавлених осіб міста в рамках реалізації проекту COMUS. Учасники обговорили результати виконання першої фази проекту, оцінили процес підготовки Керівного плану міста. Учасники інформаційних та навчальних заходів, які організовувались в рамках проекту, поділились досвідом та знаннями, отриманими в рамках цих заходів.
Особливу увагу приділили обговоренню подальших кроків реалізації  проекту, а саме другої фази проекту, в рамках якого за допомогою експертів має бути підготовлено попередню технічну оцінку 5 проектних ідей, та техніко-економічне обґрунтування двох з них, які виявляться найбільш актуальними. Учасники зустрічі ще раз підтвердили, що друга фаза проекту повинна бути спрямована на розробку проектів, спрямованих на ревіталізацію Жовківського замку та парку, житлової забудови на площі Вічевій, синагоги, відновлення оборонних укріплень міста, очищення річки та відновлення ставу. Таким чином робоча група та група зацікавлених сторін остаточно визначились із напрямками діяльності під час реалізації другої фази проекту COMUS.
ДОВІДКОВО. Проект COMUS - спільний проект Ради Європи і Європейської Комісії «Урбаністичні стратегії в історичних містах, скеровані громадянами», спрямований на розробку інноваційних моделей міського планування, що сприяють розв’язанню практичних проблем в історичних містах. Проект реалізується одночасно в 6 країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство»: Україна, Грузія, Молдова, Вірменія, Азербайджан, Білорусь. В основі проекту лежать напрацювання попереднього «Пілотного проекту з реабілітації культурної спадщини історичних міст» (2009-2011).
Проект передбачає комплексну взаємодію органів влади усіх рівнів і місцевих громад з метою покращення існуючого міського середовища невеликих історичних міст, зупинення деградації історичного середовища та заохочення місцевих мешканців до активної участі в процесі прийняття рішень і розробки стратегії розвитку міста.