< Попередня новина

16.05.2017 15:03 - давність новини: 7 р.
Автор:  Клак Олена
Категорія: Загальні новини

Через діалог до розвитку: громада-бізнес-влада!

15 травня відбувся другий Круглий стіл між представниками місцевої влади, інвесторами міста Жовква та представниками громадських організацій.
Зустріч організовувалась Жовківською міською радою та ГО «Жовківський центр міського розвитку» за ініціативи та підтримки ТОВ «Технокап», яке гостинно прийняло учасників на території свого підприємства.
Під час зустрічі учасники обговорювали інвестиційний клімат міста Жовква та можливі шляхи покращення місцевого бізнес-середовища. Міський голова Петро Вихопень презентував актуальну ситуацію у місті, розказав про формування та видатки місцевого бюджету, поточні проекти та заплановані заходи на цей рік.
Керівник ТОВ «Технокап» Юрій Малецький розказав про діяльність міжнародної групи «Технокап», що є третіми по об’ємам виробництва кришки «Твіст-офф» у світі. Він наголосив, що діяльність компанії ґрунтується на трьох засадах: захист навколишнього середовища, соціальна корисність та економічна доцільність. Що в свою чергу отримало дуже позитивні відгуки від представників місцевої влади та громадськості, так як такі принципи діяльності повністю відповідають основним стратегіям та програмам розвитку міста Жовква.
Важливою темою розмови під час Круглого столу стало перспективи розвитку вулиці Вокзальної у місті Жовкви як «зони ведення активної економічної діяльності». Як відомо, вже на сьогодні на вулиці Вокзальній працює більше 30 представників великого, середнього та малого бізнесу. Окрім цього, у цій зоні міста існує кілька «ground field» та «brownfield» для подальшого залучення інвесторів. З метою комфортної бізнес-діяльності, збільшенню кількості робочих місць та залученню нових інвесторів вулиця Вокзальна потребує значної реконструкції, а саме реконструкції каналізаційної системи, облаштування відповідного твердого покриття дороги, придатного для вантажних перевезень, облаштування вело- та пішохідних доріжок, вуличного освітлення та озеленення цієї вулиці. Про можливості залучення європейських коштів на таку діяльність говорила Олена Клак, виконавчий директор ГО ЖЦМР. Учасники домовились активно підтримувати один одного подальній роботі по реконструкції вулиці Вокзальної у місті Жовква.