< Попередня новина

03.05.2017 10:21 - давність новини: 7 р.
Автор:  Бучко Андрій
Категорія: Energo

Дитячий садок №2 – за крок до реконструкції

У міській раді відбулася робоча зустріч щодо втілення проекту із енергозбереження у дошкільному навчальному закладі №2 «Калинонька» у Жовкві.
Міський голова, ключові експерти та координатори проекту, представники фірми-виконавця робіт, проектанти, керівництво дитсадка, представники технагляду обговорили основні питання в рамках проекту.
- Для нас важливо аби роботи були зроблені якісно, - зазначив ключовий експерт «Команди підтримки – Демонстраційних проектів» Лєшєк Каспровіч. – Тому з нашого боку буде контроль за перебігом виконання кожного етапу робіт.
Зокрема, окремі етапи реконструкції дошкільного навчального закладу, відповідно до вимог представників ЄС, будуть зафіксовані на відео. Це дозволить останнім слідкувати за перебігом робіт та, у разі необхідності, вносити свої корективи та зауваження.
- Ми зацікавлені в тому, аби втілення проекту мало результати і в далекій перспективі – через рік, три, п’ять, десять і так далі, - додав ключовий експерт програми Європейського Союзу «Угода мерів» Максим Верещак.
Основними питаннями, які обговорили учасники під час робочої зустрічі, були, зокрема, технічні. Так, експертів, зокрема, цікавило методика проведення робіт, підрядників – технічні питання із підключення до електроенергії, керівництво дитсадка – незручності, які виникнуть під час проведення реконструкції.
- Місто зацікавлене у тому, аби якнайкраще втілити проект – так, аби нам не було соромно перед європейськими партнерами, і аби, в свою чергу, представники Євросоюзу були задоволені його результатами, - зазначив міський голова Петро Вихопень.
Учасники зустрічі оглянули об’єкти, які залучені до проекту – дитсадок, а також котельню та теплотрасу, яка опалюватиме дошкільну установу.
До слова, роботи з реконструкції дитячого садка розпочалися вже наприкінці квітня.
Нагадаємо, реконструкція дошкільного навчального закладу №2 «Калинонька» у Жовкві відбуватиметься у рамках проекту «Реалізація першого етапу модернізації комунальної котельні та району, що нею опалюється», який впроваджується у рамках програми «Демонстраційні Проекти – Угода Мерів» завдяки коштам Європейського Союзу у розмірі 12 млн. 299 тис. грн.