< Попередня новина

21.01.2022 08:46 - давність новини: 2 р.
Автор:  Жовківська мр
Категорія: Загальні новини

У Жовкві відбулися урочистості до дня Соборності України.

Виступили творчі колективи, зокрема й хористи та учні  Жовківської дитячої школи мистецтв та вокалісти (кер. Вікторія Кирилюк) з Жовківського центру дитячої та юнацької творчості.
Зірковим гостем був жовківчанин - Ельдар Юлдашев, фіналіст шоу «Україна має талант 2021», який виступив на сцені Народного дому з повітряним акробатичним номером.
«День Соборності нашої держави - вимолений, окроплений кров‘ю тисячів наших співвітчизників, які ще тоді, більше як століття тому виборювали нашу державність. Ми і далі боремось за Україну. Ми захищаємо свої кордони, ми боремось з нащадками тоталітарного, радянського режиму, які хочуть знищити нашу культуру, нашу державність. Але їм це не вдасться, якби вони не старались. Бо наша держава - цілісна, незалежна, соборна і єдина...» - говорить, міський голова Олег Вольський
Чудовий екскурс в події минулого століття, зокрема передумови та подальші наслідки проголошення Акту злуки ЗУНР та УНР (22 січня 1919 року), розповів Остап Голінка, начальник відділу культури, молоді та спорту Жовківської міської ради.
Також міський голова Oлег Вольський, нагородив подяками юних мешканців громади, за те, що гідно представляють Жовківщину на українській та світовій аренах з:
кіокушин карате - Мілена Голінка та Василь Сирота;
велоспорт - Анатолій Грицько, Аліна Кильник, Станіслав Лещак та Андрій Ганзін;
настільний теніс - Віталій Ягілєв, Анастасія та Олег Голяк;
акробатика - Ельдар Юлдашев (учасник шоу «Україна має талант 2021»)