< Попередня новина

13.05.2020 08:23 - давність новини: 4 р.
Автор:  Пенсійний фонд України
Категорія: Загальні новини

ЗАПРОВАДЖЕНО ІНФОРМАЦІЙНУ ОНЛАЙН ПЛАТФОРМУ „ДОПОМОГА ПОРУЧ” ДЛЯ НАДАННЯ АДРЕСНОЇ ДОПОМОГИ ВРАЗЛИВИМ ВЕРСТВАМ НАСЕЛЕННЯ В ПЕРІОД КАРАНТИНУ

прийняв постанову № 287 “Про розвиток соціальних сервісів для деяких соціальних груп населення”, якою передбачено надання допомоги пенсіонерам та одержувачам соціальних виплат в дистанційній оплаті за житлово-комунальні послуги та задоволення їх соціально-побутових потреб в умовах карантину.
Для надання адресної допомоги вразливим верствам населення в період карантину створено інформаційну платформу “Допомога поруч”,  dopomoga.msp.gov.ua, -  онлайн платформу, де кожен може зробити заявку про того, кому потрібна допомога. Насамперед, це – одинокі громадяни похилого віку, одинокі люди з інвалідністю, неповні сім’ї з дітьми до 14 років, зокрема з дітьми з інвалідністю та інші. А всі небайдужі, благодійні та громадські організації, бізнес, волонтери, органи державної влади та місцевого самоврядування, об’єднають зусилля, аби допомогти вразливим категоріям населення.
Львів’яни та мешканці області можуть звернутися на “гарячу” телефонну лінію “Допомоги поруч” за номером 112 та залишити інформацію про потребу в продуктах харчування, засобах особистої гігієни, побутовій хімії, транспортних послугах для доставки цих товарів тощо. Щодня на онлайн платформі розміщуватиметься інформація про потребу в допомозі та звіт про її надання.