< Попередня новина

08.06.2022 15:01 - давність новини: 2 р.
Категорія: Загальні новини

Для потреб військових у Львові передали автомобілі підвищеної прохідності, бронежилети, аптечки та провізію

7 червня, у Львівському обласному гуманітарному штабі відбулася передача автомобілів підвищеної прохідності, бронежилетів та аптечок для військових, які перебувають на передовій.
Передача відбулася в межах проєкту «1000 автомобілів свободи», який реалізовують з ініціативи начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького.
«Сьогодні передаємо тисячу бронежилетів та 10 автомобілів, які відправлять напряму на фронт у військові частини, які цього найбільше потребують. Хлопці на передовій кажуть, що у них така ж потреба в автомобілях, як і в зброї. Ці автомобілі стануть інструментами для боротьби з ворогом. Війна триває уже понад сто днів, а наш народ зробив більше ста кроків, які наближають нас до перемоги. Впевнений, що перемога буде за нами, адже сьогоднішня партія амуніції не є останньою — далі лише більше», — сказав Максим Козицький.
Ініціатива "1000 автомобілів свободи" спрямована не лише на допомогу армії, але й на об'єднання: бізнесу, влади, громадських організацій та усіх небайдужих осіб, які допомагають кожен на своєму фронті.
Як зазначив член правління Львівського оборонного кластеру Дмитро Шульмейстер, що за 100 днів було виготовлено та передано на фронт 50 тисяч бронежилетів. Сьогодні, разом з автомобілями, Львівщина передає тисячу бронежилетів туди, де їх потребують найбільше. «Ми розуміємо, що автомобілі потрібні військовим, а бронежилети надають кращий захист нашим захисникам, які перебувають в цих автомобілях. Бронежилет — це життя і чим краще ми зможемо захистити наших військових, тим раніше настане наша перемога», — наголосив Дмитро Шульмейстер.
Керівник обласного гуманітарного штабу Юрій Візняк пояснив, як саме гуманітарний долучився до цієї ініціативи.
Окрім цього, від гуманітарного штабу, який працює як складова Львівської обласної військової адміністрації, на потреби військових передані аптечки та протигази, які допоможуть нашим військовим перемогти ворога та зберегти їхні життя!
Автомобілі, які передали будуть використовувати для доставки гуманітарних вантажів, евакуації цивільних зі зон бойових дій, перевезення поранених, а після перемоги – для розмінування, доставки будівельних матеріалів та патрулювання кордону. Усі автомобілі пройшли техогляд, їх перефарбували і укомплектували гуманітарною допомогою, з якою їх відправляють для військових на передову. Їх отримають 80-та десантно-штурмова бригада, 24-та окрема механізована бригада, 103-тя окрема бригада Сил територіальної оборони та Національна поліція України.
Нагадаємо, що 2 червня, під будівлею Львівської обласної військової адміністрації відбулася передача семи автомобілів та технічних засобів для боротьби з російськими окупантами.
Перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик наголосив на важливості регулярного оновлення матеріального забезпечення українських захисників.
«Ці автомобілі є черговою партією, яку ми передаємо в межах ініціативи начальника Львівської ОВА Максима Козицького «1000 автомобілів свободи». Їх скерують 103-ій бригаді ТРо, 80-ій бригаді та 132-му окремому розвідувальному батальйону десантно-штурмових військ. Вони вкрай необхідні нашим військовим для перемоги над ворогом та збереженням життів усіх наших захисників», — зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.
Він також подякував усім небайдужим, які долучилися до придбання вказаних автомобілів, зокрема президенту West Ukrainian Business Club Олександру Магуню, за сприяння якого два автомобілі для наших захисників — Ford Ranger та Nissan NP300 – придбала компанія «Мостиська драй порт». Також до цієї ініціативи долучилися громадська організація «Добро.Дій» та Міжнародний штаб допомоги.
Компанія «Горизонти» надала 10 сучасних багатофункціональних квадрокоптерів.
«Ми створили на базі компанії волонтерський штаб, до складу якого входять працівники нашого підприємства. За запитами бійців надаємо необхідну допомогу українським військовим. Також ми забезпечуємо наших захисників медичним обладнанням, зокрема турнікетами, які здатні рятувати життя. Квадрокоптери, які передаємо сьогодні, наша компанія власними силами. Вони практично безшумні, що є вагомою перевагою для вистежування ворожих позицій на передовій», — наголосив технічний директор компанії «Горизонти» Володимир Стеблецький.
Він також додав, що один такий квадрокоптер коштує близько 15 тисяч доларів США та може використовуватись як для розвідки, так і для коригування артилерії.
Зазначимо, що разом з автомобілями та квадрокоптерами передали 18 тепловізорів, павербанків та інших речей першої необхідності. Автомобілі на східні рубежі країни доставляли перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик, заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко та заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.
Зокрема, слід зазначити, що від початку повномасштабного вторгнення російської федерації, в Україну надходять тисячі тон гуманітарної допомоги з усього світу. На жаль, поряд із доброчесними волонтерськими організаціями, які роблять усе для нашої перемоги, зустрічаються ті, хто збагачується на гуманітарній допомозі чи благодійних пожертвах.
Нагадуємо, що в умовах воєнного часу незаконне використання гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, благодійних пожертв або безоплатної допомоги передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.