< Попередня новина

20.07.2020 10:00 - давність новини: 4 р.
Автор:  КП ТІЦ
Категорія: Загальні новини

Афіша щодо проведення установчих зборів Єврорегіону «Розточчя-Україна»

Місце проведення: Жовківська міська рада, пл. Вічева,1
Час проведення: 24.07.2020 року в 11:00 годині
Присутні:
1) Жовківська міська рада (ініціатор), голова Вихопень Петро Богданович;
2) Рава-Руська міська рада, голова Зінько Микола Любомирович;
3) Івано-Франківська селищна рада, голова Семеряк Іван Іванович;
4) Магерівська селищна рада, голова Домінік Петро Андрійович;
5) Яворівська міська рада, секретар Созанська Ольга Мирославівна;
6) Новояворівська міська рада, голова Муравель Василь Іванович.
7) !Спеціальний гість на установчих зборах Голова Єврорегіону «Розточчя» (Польща), міський голова Томашова Любельського Войцєх Жуковскі!
Рішення Міжнародного об’єднання експертів UNESCO про створення Міжнародного біосферного резервату «Розточчя» прийняте 19 червня 2019 року було унікальною подією.
Завдяки цьому рішенню географічний регіон Розточчя став відомим по цілому світу. З’явилися також нові перспективи розвитку прикордонних територій, котрі до цього часу не згадувалися в стратегічних документах як на регіональному так і на урядовому рівнях.
Роботи над програмами, які б дозволяли освоювати фінансові засоби з Європейського Союзу в межах розвитку транскордонних територій також вказують на потребу створення сталих структур, які б сприяли розвитку цього регіону.
Короткий термін пов'язаний з підготовкою програмних документів вимагає швидких та рішучих дій щодо опрацювання концепції Єврорегіону та його створення, який буде діяти в межах:
 Усунення негативного впливу державних границь,
 Покращення рівня життя мешканців Єврорегіону,
 Покращення природних та культурних умов життя,
 Розвиток економічного потенціалу на території Єврорегіону.
Конференція, яка відбулася 7 лютого цього року в Томашові Любельському підтвердила особливу зацікавленість органів місцевих самоврядувань, представників бізнесу як Польщі так і України.
Спираючись на досвід співпраці між Томашовим Любельським та Жовквою, а також на схожість проблем та потреб обох міст і їх мешканців 5 березня 2020 року нами було отримано листа-запрошення від бурмістра Войцєха Жуковського відносно створення Асоціації (товариства, об’єднання) органів місцевих самоврядувань Єврорегіон «Розточчя»,
котра буде виконувати представницькі функції усіх її членів, виступати в ролі ініціатора та підтримки проектів з розвитку.
З метою досягнення транскордонного ефекту 20.05.2020 року за ініціативою Томашова Любельського була створена польська Асоціація місцевих самоврядувань «Розточчя». Аналогічну асоціацію на території українського Розточчя Єврорегіон «Розточчя-Україна» маємо створити ми 24.07.2020 р., з пізнішим підписанням міжнародного договору між обома Асоціаціями та створенням Транскордонної Асоціації «Єврорегіон Розточчя».
На основі вищесказаного шість рад органів місцевого самоврядування на чолі з Жовківською міською радою засвідчили свою зацікавленість та готовність щодо створення Асоціації (товариства, об’єднання) органів місцевих самоврядувань Єврорегіон «Розточчя-Україна», котра може покращити соціально-економічний розвиток Розточчя.
Контакти: Кравець Любомир Степанович, +380675836780 (viber, telegram, whatsapp),info@zhovkva-tour.info